В Україні перевірять якість продуктів дитячого харчування

— 7 грудня 2011, 14:33

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, Азаров зазначив, що питанням достатності, якості та безпеки дитячого харчування повинно приділятися більше уваги.

"Потрібно без будь-яких винятків забезпечити права дітей, бо тут у нас є кричуща, в першу чергу з боку чиновників, недбалість і безвідповідальність. Скажіть будь ласка, якими нормами законними і моральними керувався виконком Токмацької міськради в Запорізькій області, коли встановив вартість харчування учнів у межах 1 грн. 20 коп.? Шматок хліба і прозорий чай - це що, досить дитячому організму?", - зазначив він.

За словами Азарова, зараз це рішення законним чином оскаржене.

Азаров обурився, що в навчальні заклади Вінницької, Рівненської, Київської областей продукти харчування поставляються з націнкою в 45-60% вартості. "Чи є совість у постачальників, не кажучи вже про те, що це цинічне порушення постанови уряду про граничний розмір торгової націнки", - сказав він.

Глава уряду також констатував, що чиновники проводять тендери за завищеними цінами.

"Наприклад, у Дніпровському районі Києва на 740 тис. грн. Завищені витрати на харчування дітей. Дарницьке і Печерське управління освіти безпідставно перерахували 1,7 млн. грн. постачальникам послуг з харчування", - сказав він.

Нагадаємо, у жодному із перевірених Генпрокуратурою закладах освіти, лікарнях, інтернатах, будинках дитини та спеціальних дитячих установах не дотримувались встановлені норми харчування.

Реклама:

Головне сьогодні