Міліція порушила справу за фактом смерті немовляти після щеплення в Харківській області

— 9 грудня 2011, 10:48

Про це Українським новинам повідомив центр зв'язків із громадськістю ГУ МВС в області.

Дівчинка народилася 30 листопада й, зі слів головного акушера-гінеколога Лозівського району, завідувача пологовим відділенням Лозівської ЦРЛ Олени Скубак, була абсолютно здоровою.

1 грудня їй зробили щеплення від гепатиту, після якого, зі слів матері, дівчинка увесь час плакала й відмовлялася від їжі.

Мати новонародженої звернулася до медиків, дівчинку забрали й через 2 години вона померла.

Зі слів батьків, на місці щеплення була гематома.

Лікарі стверджують, що провини пологового будинку в цій події немає.

"Дівчинку оглядав на обході дитячий лікар, дитячі сестри, протипоказань для щеплення не було. Мама була проінформована про необхідність щеплення й дала письмову згоду", - сказала Скубак.

Після смерті дівчинки медики повідомили про подію в Лозівський міськвідділ міліції, оперативно-слідча група негайно виїхала на місце події, зібрані матеріали було передано в слідче управління ГУ МВС України в Харківській області.

"У рамках цієї справи нікого не затримано. Її порушено за фактом, тому що на сьогодні у нас ще немає висновків судово-медичної експертизи про причини смерті дитини", - заявив начальник слідчого управління ГУ МВС України в області Зиновій Голован.

Справу порушена за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

Ведеться слідство.

Реклама:

Головне сьогодні