Українці хочуть змінити роботу

— 9 грудня 2011, 12:08

Лише кожен п'ятий українець задоволений своєю компанією, і далеко не всі готові міняти роботодавця заради більш високої зарплати.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

Майже половина (39,5%) менеджерів найближчим часом планують змінити місце роботи. Кожен третій тільки задумується над переходом на іншу роботу і лише 26,2% працівників не планують щось змінювати.

19,3% опитаних люблять свою роботу і вважають компанію, в якій працюють, кращою. 38% респондентів називають свого роботодавця "середнячком" - не краще і не гірше за інших.

7,59% менеджерів негативно ставляться до своєї компанії, і не бачать в ній якихось перспектив для кар'єрного зростання. А 6,1% настільки не люблять свого роботодавця, що готові звільнитися при першій же можливості.

Українці більш задоволені своєю роботою, ніж росіяни. Результати аналогічного опитування, проведеного в Росії, показали, що 21,5% наших північних сусідів не задоволені своїм роботодавцем. В Україні таких всього 13,6%.

Як вдалося встановити, не у всіх випадках гроші є мотивацією для зміни роботи. Лише кожному четвертому менеджеру достатньо запропонувати більш високу зарплату, щоб той замислився про перехід.

21% респондентів швидше погодяться змінити компанію заради високої зарплати, ніж ні. 17,5% скоріше не погодяться покинути нинішню роботу через пропозиції з більш висоою зарплатнею. 15,73% стверджують, що для зміни компанії однієї лише зарплати не достатньо.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні