Циганський музика опинився у книзі рекордів Ґіннеса. Відео

— 28 січня 2012, 13:12

Усю грошову виручку від них – а це понад півмільйона доларів – Маґа витратив на благодійні цілі. Попри щільний концертний графік в Угорщині і за кордоном, скрипаль продовжує свій благодійний марафон, повідомляє Радіо Свобода.

37-річний скрипаль Золтан Маґа народився у бідній сім’ї циганських музик із міста Солнок. Скрипки не випускає з рук від шести років.

Золтан має щонайменше 13 престижних музичних нагород і є лицарем Мальтійського ордена. У репертуарі музиканта – твори світової класики, циганська і поп-музика.

Високе професійне і широке громадське визнання Золтан Маґа отримав завдяки своїм вродженим здібностям і невпинній праці, а також благочинній діяльності.

Давши за 2 останні роки 100 добродійних концертів у храмах різних релігійних конфесій, музикант не має наміру зупинятися на досягнутому.

"З друзями я ще багато чого повинен зробити. Адже в Угорщині не бракує бідних людей, і я щиро намагаюся допомогти тим моїм співвітчизникам, з якими кепсько обійшлася доля. Це можна назвати внутрішнім покликанням людини, яка від родичів успадкувала потребу допомагати ближнім. У дитинстві і я жив далеко не в розкошах. Але мої батьки постійно переконували, що не можна впадати у відчай, треба вчитися, і що не відіграє ролі, якого кольору шкіра у людини, бо все одно можна вирватися з обіймів бідності", – розповів Золтан Маґа, який отримав на батьківщині почесний титул кавалера честі й добросердності – саме ним він найбільше пишається.

Ідея започаткувати благодійний марафон із сольних концертних виступів народилася у музиканта на початку світової кризи. До нього зверталися по матеріальну допомогою багато людей особисто, а також поштою та через інтернет.

За словами Золтана Маґи, кожному прохачеві допомогти було не під силу, отож довелося організувати серію благочинних виступів, виручка від яких іде на допомогу бідним. Досі йому вдалося назбирати таким чином понад півмільйона доларів.

Пізніше виявилося, що, крім Маґи, у світі ніхто з митців нічого подібного не робив. Отак угорський музикант і потрапив до книги рекордів Ґіннеса.

Реклама:

Головне сьогодні