Мати знайшла свою дочку після 10 років пошуків

— 1 лютого 2012, 14:05

4-річну Олю Менжерес вкрали 6 березня 2000 року на київському вокзалі, повідомляє Сегодня.

"Вона була з татом, їхала в село до бабусі і чекали електричку. До прибуття залишалося ще більше години. Дочка попросила попити водички, і чоловік пішов у кіоск, а її з сумками залишив. Поки йшов, ще її бачив, а потім на хвилину відволікся, щоб розплатитися, і вона зникла. Тільки сумочка її маленька залишилася ...", - розповіла мама Олі, Тетяна Менжерес.

Батьки кинулися шукати дитину серед бомжів, циган, в міліції, але марно. Вдалося лише дізнатися, що маля забрала якась старенька.

"Всі ці 10 років я вірила в те, що знайду Олю. І коли зібралася їхати в Росію на програму "Жди меня", сусідка розповіла, що по інтернету дивилася програму "Служба розшуку дітей". У сюжеті з одеського інтернату була рудоволоса дівчина, схожа на мою дочку. Я, коли її побачила, одразу ж упізнала", - каже Тетяна.

Оля Менжерес, фото Сегодня

Утім, доводити владі та правоохоронцям, що дівчина з сюжету саме її дочка, Тетяні довелося практично два роки. "Оля мене не впізнала. Тому довелося робити ДНК-експертизу за 8 тис. грн. На той час у мене таких грошей не було, позичала. Потім треба було міняти документи в суді, тому що Оля була зареєстрована під іншим ім'ям, як Ніна Бурдюжа", - каже Тетяна.

Сама Оля розповідає, що у неї була маса імен і прізвищ, а Ніною Бурдюжей її назвала циганка. "Я не пам'ятаю, як мене вкрали, знаю тільки, що все життя жила з бабусею в центрі Одеси, у ​​підвалі висотного будинку. Вона називала мене Діаною. Потім я втекла від бабусі, бо вона мене била, і стала жити у циган. З них я знала дівчинку-циганку, яка запропонувала мені притулок", - розповіла Оля.

В Одесі цигани змушували жебракувати дівчинку на трасі і дали їй нове ім'я - Ніна Бурдюжа. Саме під час "роботи" на трасі дівчинку помітила міліція і оселила її в притулку.

Тетяна Менжерес каже, що Оля одразу ж почала називати її мамою, порозумілася зі своїм 24-річним братом і 29-річною сестрою.

До речі, дівчинка чудово співає і грає на фортепіано, в музичну школу її водила саме та бабуся, яка вкрала її на київському вокзалі. А за заняття розплачувалися тими грошима, які дівчинка заробляла жебрацтвом на вулицях Одеси.

Реклама:

Головне сьогодні