Тест

На дні Атлантики знайшли корабель зі "скарбами" СРСР

Затонуле судно на дні Атлантичного океану знайшов американський мисливець за скарбами Грег Брукс, пише ТСН.

За словами Брукса, остов британського торгового корабля "Порт-Ніколсон" (SS Port Nicholson) лежить на дні у 80 кілометрах від узбережжя США. У 1942 році це судно торпедувала німецька субмарина.

У реєстрі Мінфіну США Брукс знайшов відомості про те, що разом з "Порт-Ніколсоном" затонув великий вантаж платини, злитки якої були передані США Радянським Союзом як плату за військові постачання.

Брукс стверджує, що виявив судно ще чотири роки тому, однак тримав свою знахідку в таємниці до того часу, поки не оформив дозвіл на підйом. Операцію з підняття скарбів на поверхню Брукс сподівається розпочати до кінця лютого.

Однак питання про те, кому має належати затонулий вантаж, поки не вирішене. Експерти в галузі морського права кажуть, що претензії на власність можуть пред'явити США, Великобританія і Росія.

Однак багато фахівців сумніваються в тому, що на борту може бути платина. Зокрема, представники уряду Великобританії заявили, що, за їхніми даними, "Порт-Ніколсон" перевозив техніку і військове майно.