Щонайменше 74 людини загинули внаслідок сутички футбольних вболівальників у Єгипті

— 2 лютого 2012, 11:20

Фанати команди "Аль-Масрі" атакували уболівальників, футболістів та тренерський штаб каїрського клубу "Аль-Ахлі", повідомляє Gazeta.ua.

Приводом для конфлікту стали образливі гасла та плакат, що його під час матчу вивісили шанувальники столичної команди. Утім, за іншою версією, заворушення в Порт-Саїді – заздалегідь спланована акція прихильників режиму Хосні Мубарака.

Цей матч, у якому "Аль-Масрі" з рахунком 3:1 переміг клуб "Аль-Ахлі", напевно, увійде в історію футболу як один із найкривавіших.

Одразу після фінального свистку тисячі вболівальників "Аль-Масрі" вибігли на поле та накинулися на футболістів та тренерів команди-суперника, а потім атакували сектор, де сиділи фанати "Аль-Ахлі".

Спецпідрозділи поліції прибули на місце події надто пізно, на матчі ж правоохоронців було замало, й їм не вдалося попередити зіткнення.

Лікарні Порт-Саїда, куди продовжують надходити тіла загиблих та постраждалі, переведені в надзвичайний режим роботи. Лікарі закликають місцевих мешканців здавати донорську кров.

Уболівальників "Аль-Ахлі", що лишилися в живих, вивезли з Порт-Саїда спеціальним потягом. Футболісти каїрського клубу вирушили до столиці двома військовими літакми.

"Це не футбол, це війна! Люди вмирають просто тут, перед нами! Тут коїться якийсь жах! Цей день я не забуду ніколи!", - заявив півзахисник "Аль-Ахлі" Мохаммед Абутріка.

"Це заздалегідь спланована акція. Це витівки залишків старого режиму", - повідомив каналові "Аль-Джазіра" член парламенту Єгипта, заступник голови Партії свободи та справедливості Ессам ель-Еріан.

За деякими даними, вболівальники "Аль-Ахлі", зокрема найчисленніша фанатська група "Ультрас Ахлаві", узимку минулого року виступили на боці революціонерів та проти режиму Мубарака.

Власне розслідування того, що сталося, має намір провести Футбольна федерація Єгипту.

Уже звільнено з посади губернатора провінції Порт-Саїд та начальника управління безпеки провінції. Також у відставку пішла рада правління "Аль-Масрі".

Реклама:

Головне сьогодні