Залежність від соцмереж, сильніша за алкогольну та тютюнову - дослідження

— 2 лютого 2012, 13:04

Такого висновку дійшли вчені з Школи бізнесу Чиказького університету, запитавши 250 чоловік в США про їх щоденні бажання, пише Вести.ru.

Серед двох речей, які вони хочуть сильніше за все протягом дня, респонденти назвали секс і сон.
А от на перший рядок серед речей, перед якими їм найважче встояти, учасники опитування поставили соцмережі. Дві інші шкідливі пристрасті - алкоголь і тютюн - виявилися в кінці списку.

За словами провідного дослідника Вільгельма Хофмана, опір спокусі зайти в Facebook протягом дня робить тягу ще сильніше. Утримавшись від бажання зайти в соцмережі одного разу, ймовірність того, що людина не встоїть наступного разу, суттєво підвищується.

"Протягом дня сила волі слабшає, і спроби самоконтролю все з більшою ймовірністю можуть провалитися", - підкреслив Хофман.

Згідно з іншим недавнім дослідженням, зловживання інтернетом може завдати шкоди головному мозку, викликавши зміни в тій його частині, яка відповідає за когнітивно-інтелектуальну здатність у прийнятті рішень. Учені зробили висновок, що онлайн-залежність практично нічим не відрізняється від пристрасті до алкоголю або азартних ігор.

Реклама:

Головне сьогодні