Китайського бізнесмена засудили до довічного ув’язнення за винну аферу

— 2 лютого 2012, 13:40

Свої злочинні дії він здійснив у період з січня 2004 по грудень 2009 року. Бізнесмен підробив інвойси і контракти з імпортерами з Франції, Британії та інших країн, щоб уникнути необхідності платити мито на імпорт 70 000 пляшок вина загальною вартістю в 7,13 млн. доларів.

Зокрема, у документах він змінив назву вина та ціну. Таким чином, згідно підроблених документів, він ввозив в КНР дешевий алкоголь, повідомляє DrinkTime.

Продукцію яких саме господарств ввозив пан Сунь на територію країни, китайська сторона не розголошує. Але, за деякими даними, мова йде про Chateau Lafite, Chateau Latour та інші елітні дорогі вина.

До речі, 62-річний бізнесмен, який очолює три пекінські компанії, вже відбував тюремне покарання в 2002 році за фінансові махінації.

На одному із судових засідань, він заявив, що різке підвищення податків на вина у Китаї не залишило йому іншого вибору. Бізнесмен визнав себе винним у винному шахрайстві, але наполягає, що заробив в результаті своїх злочинних дій не 7 млн., а всього лише 600 тисяч доларів.

Саме тому, щоб не стати жертвами подібних махінацій, фахівці рекомендують купувати вино та інші алкогольні напої тільки в спеціалізованих магазинах.

Реклама:

Головне сьогодні