Ще дві компанії відхрещуються від закриття EX.UA

— 2 лютого 2012, 14:19

Про це заявив юридичний представник компаній Adobe Systems inc. і Graphisoft R&D в Україні Павло Миколюк виданню "Делу"

"Звернення в міліцію було. Була заява. Ну як ми можемо просити закрити EX.UA? Ми лише донесли до МВС інформацію про те, що на цьому ресурсі поширюється неліцензійне програмне забезпечення, права на яке належать компанії Adobe, і попросили вжити заходів відповідно до чинного законодавства. Більшого і бути не може ", - заявив Миколюк.

Він також пояснив, що дії міліції, яка призупинила роботу порталу, це виключно рішення правоохоронців, які самі вирішують, як їм реагувати на скарги.

За словами юриста, що представляє інтереси Adobe і Graphisoft, компанії неодноразово зв'язувалися з EX.UA і просили прибрати з порталу неліцензійний і піратський контент.

"Були телефонні розмови, певне листування, в результаті якої компанії Adobe була запропонована схема, за якою ми самі були повинні відстежувати і видаляти неліцензійний контент, стежити за кожною посиланням, і по кожному випадку звертатися до адміністрації", - пояснив Миколюк.

У той же час, юрист пояснив, що така схема "не те, щоб не влаштовувала, просто це нереально, фізично неможливо".

"Я думаю, що і адміністрація ресурсу це розуміла, але іншого нічого вони нам не запропонували", - підкреслив представник.

Нагадаємо, раніше компанія "Майкрософт Україна" заявляла, що не скаржиласяу МВС на ex.ua.

"Компанія "Майкрософт Україна" не є безпосереднім ініціатором перевірки ex.ua", - йшлося у повідомленні компанії.

Так само телеканал 1+1, на скаргу якого посилалася міліція, спростував цю інформацію і заявив, що подавав заяву вже після порушення кримінальної справи щодо Ex.ua.

Як відомо, міліція закрила популярний файлообмінник ex.ua 31 січня. За словами МВС, ресурс було закрито після піврічного розслідування справи, яку було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua")

Реклама:

Головне сьогодні