У Венеції вперше за 80 років замерзли канали. Відео

— 6 лютого 2012, 10:22

Однак, попри аномальні для цього регіону холоди, традиційний Венеціанський карнавал розпочався за планом. Святковий сезон відкрився так званим "святом на воді", щоправда, в таких погодних умовах, це було скоріше "свято на льоду", пишуть Вести.ru.

Гуляння триватимуть до 21 лютого.

Морози продовжують лютувати не тільки в Італії, а й по всій Європі. У Франції завалило снігом дороги. На шосе утворилися кілометрові затори, поліція просто не встигає реєструвати ДТП.

На особливий стан перейшли рятувальники Боснії. В країні не припиняються пошукові операції. Екстрені служби визволяють автомобілістів, які застрягли в снігу. В деяких випадках до постраждалих не можна добратися на машинах і рятувальники пересаджуються на гелікоптери.

У Хорватії десятки селищ відрізані від зовнішнього світу. Через двометрові кучугури не може проїхати спецтехніка. На вертольотах до районів теж не дістатися - заважає сильний снігопад. Рятувальникам доводиться добиратися на снігоходах. Вони доставляють потерпілим продукти харчування та воду.

А от у Греції помітно потепліло. Зараз там йде дощ. Через зливи, які не припиняються кілька днів, в країні почалися сильні повені. Під водою опинилися одразу декілька міст, десятки людей постраждали.

Реклама:

Головне сьогодні