Професія сомельє набуває жіночності

2
6 лютого 2012

Власники найкращих ресторанів Нью-Йорка поміняли традицію. Тепер на посаду сомельє, яка раніше вважалася винятково чоловічою професією, все частіше беруть жінок.

Якщо ще 10-15 років тому кількість жінок, які працювали сомельє або навіть володіли власними винними барами в Нью-Йорку, було дуже мало, то тепер мало не в кожному ресторані вином та іншими алкогольними напоями завідує саме жінка, відзначають експерти.

Жінки впевнені, що в цій сфері вони можуть дати фору будь-якому чоловіку.

При цьому, вони посилаються на так зване "жіноче чуття", яке дуже допомагає їм у роботі.

Представниці слабкої статі також додають, що в даній професії вони чогось навчаються у чоловіків, а ті, в свою чергу, обов'язково беруть щось корисне і для себе. Таким чином, від такого співробітництва робота тільки виграє.

Варто відзначити, що і в Українї, жінки починають цікавитися професією сомельє, і проходять навчання на професійних курсах та у школах.

powered by lun.ua