Сучасні батьківські війни: тато-гей проти мам-лесбійок

— 7 лютого 2012, 12:15

Вельми сучасною судовою баталією називає цей випадок The Daily Mail.

Імена учасників процесу, в інтересах дитини, не називаються. Відомо лише, що батьки є високооплачуваними фахівцями та мешкають у центральному Лондоні.

Батько хлопчика вимагає, щоби йому дозволили брати до себе малюка на вихідні та лишати на ночівлю. Чоловік, який був присутній при народженні єдиного сина, наполягає, що ніколи не був просто донором сперми, та хоче сповна виконувати свою батьківську роль. Зараз "мами" видають йому дитя лише на 5 годин раз на 2 тижні.

Зі свого боку мати та її подруга стверджують, що чоловік порушив їхню угоду, укладену ще до вагітності, і не мусить претендувати на більше ніж "обмежені " батьківські права.

Мати запевняє, що від початку вони домовлялися, що "основними" батьками для дитини будуть саме вони з партнеркою. Якби ж вони тоді могли припустити, що тепер чоловік так поводитиметься, то краще б узяли сперму анонімного донора

Біологічні тато й мама хлопчика свого часу перебували в "шлюбі з розрахунку", однак тепер розлучені.

Найкращим для дитини в цій ситуації буде мати "трьох батьків та дві домівки", запевнив чоловік суд. Жінки ж стверджують, що таке "смикання" нашкодить емоційному стану хлопчика.

"Ідеальне середовище для дитини – це стабільний дім, де батьки люблять одне одного, та разом прийняли рішення привести дитину в цей світ. Саме таке середовище мати та її партнерка завжди хотіли створити для цього маленького хлопчика", - наголосив адвокат лесбійської пари.

Коли апеляційний суд винесе своє рішення по цій справі, не повідомляється

Реклама:

Головне сьогодні