Більшість українців недостатньо обізнана про кіберзагрози

— 8 лютого 2012, 11:00

Про це свідчать дані дослідження "Майкрософт Україна" про рівень комп’ютерної безпеки в Україні.

Так, 92% українців знають лише базові речі про те, як захистити себе в Інтернеті, і тільки 8% розуміють, як можна захиститися від таких кіберзагроз, як фішинг, крадіжки особистих даних та інші види шахрайства в мережі.

Утім, вже багато українців вміють використовувати брандмауер, антивірусні програми та створювати "сильні" паролі. 87% українських користувачів Інтернету встановлюють антивірусні програми, а 63% - регулярно оновлюють програмне забезпечення.

Проте їм бракує знань про інструменти, які допомагають захиститися від загроз соціальної інженерії – виманювання конфіденційної інформації шахраями, одним із видів якого є фішинг.

Дослідження виявило, що саме соціальна інженерія сьогодні стає основним джерелом загроз у мережі. Тільки третина респондентів опікується своєю репутацією в Інтернеті: використовує інструменти для захисту онлайн-репутації та слідкує за інформацію про себе в мережі.

Результати дослідження також засвідчили, що третина користувачів, у яких є діти, майже нічого не знають про загрози в мережі. А найбільш вразливі для кіберзлочинів – користувачі старші за 49 років. Вони нічого не роблять для того, аби захиститися від таких загроз.

Дослідження охопило більше 11 тис. респондентів у 27 країнах світу.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні