Індія змусила Google та Facebook запровадити цензуру

— 8 лютого 2012, 10:00

Причиною позову стали деякі матеріали і провокаційні коментарі, що розпалюють ворожнечу між релігійними групами, повідомляє Вести.ru із посиланням на Bloomberg.

Як зазначив представник Google в Індії Гаурав Бхаскара, інтернет-корпорація обмежила для користувачів з цієї країни доступ до пошукової видачі, сервісу для ведення блогів Blogger, соціальної мережі Orkut і відеохостіну YouTube.

Він підкреслив, що контент був заблокований лише для національних доменів. In і. Co.in. З інших країн він як і раніше доступний. Які саме дані були видалені, представник Google не уточнив.

Суд також зобов'язав Google, Facebook і 19 інших інтернет-компаній, включаючи Microsoft і Yahoo, розробити механізм, який зміг би відстежувати і видаляти контент, який міг би бути образливим для деяких користувачів.

Така вимога стала можливою завдяки нещодавно прийнятому в Індії закону, який робить інтернет-компанії відповідальними за користувальницький контент, що розміщується на їх сайтах. Якщо на такий контент надходить скарга, то у власників сайтів є 36 годин, щоб його видалити.

Індія є третім за величиною інтернет-ринком після Китаю і США. З 1,2-мільярдного населення країни в Мережу виходять близько 100 млн осіб. За різними прогнозами, ця цифра може потроїтися до 2015 року.

Реклама:

Головне сьогодні