Пішла з життя остання на Землі ветеран Першої світової

— 8 лютого 2012, 12:19

Про це повідомляє ТСН.

У бойових діях жінка не брала участі, й отримала статус ветерана війни тільки в 2010-му році - коли дослідники знайшли інформацію про неї в архівах.

Як повідомили співробітники пансіонату Briar House в англійському місті Кінгс-Лінн, де останні роки жила Грін, ветеран війни померла ще в суботу, 4-го лютого.

Останній з відомих учасників боїв Першої світової війни, австралієць Клод Шуль, помер також на 111-му році життя в травні 2011-го року. Після цього Флоренс Грін залишалася останньою з відомих військовослужбовців часів Першої світової війни.

"Я була знайома з дюжинами пілотів та ходила на побачення. В мене була можливість піднятися до літака, але я боялася літати", - згадувала старенька в одному з останніх інтерв’ю, пише The Mirror.

"Я дуже пишаюся нею, й вона дуже пишалася тим, що була найстаршою та останньою з ветеранів Першої світової війни…Вона прожила дивовижне життя, але я не знаю, чим пояснити, що воно було таким довгим. Вона ніколи не вживала алкоголю, бо їй не подобався запах. Трохи палила, але кинула щонайменше 40 років тому", - поділилася донька Флоренс, Мей.

Реклама:

Головне сьогодні