Тест

Арманьяк корисний для здоров'я - вчені

Ще в 2005 році професор фармакології з Університету Бордо Ніколас Мур виявив, що регулярне споживання арманьяка в помірних дозах благотворно впливає на загальний стан людського організму, а саме: знижує ймовірність виникнення серцевих нападів і зменшує кількість утворень тромбів в крові, повідомляє Armagnac-castarede.fr.

Нещодавно французькі вчені продовжили серію досліджень у цій області. Зокрема, протягом року в лабораторії університету було поставлено ряд експериментів над щурами: при однаковій їжі, насиченої жирами, і при рівних умовах існування, одній групі тварин щодня вводили мізерні дози арманьяка, а інший - звичайний етанол. В результаті, щури, які вживали арманьяк практично не набрали у вазі і показали задовільний загальний стан, тоді як щури з другої групи, яким вводили звичаний спирт, значно набрали у вазі, і у них в крові був виявлений підвищений рівень холестерину.

Таким чином, дослідники зробили висновки, що невеликі регулярні дози арманьяку захищають артерії, значно знижують ризик виникнення тромбозу і рівень холестерину в крові. Саме ці недуги пов'язані з надмірностями сучасного життя: "неправильною" їжею, яка багата на цукор і шкідливі жири.

Крім того, вчені вказали на той факт, що жителі Гасконі (територіі, де традиційно виробляють арманьяк протягом багатьох століть), які так люблять жирну їжу, особливо фуа-гра, практично не страждають такими захворюваннями, як ожиріння або діабет. І це, на думку вчених, якраз пов'язано з регулярним споживанням арманьяка.

Перше, офіційне підтвердження того факту, що арманьяк надає благотворний вплив на організм, відноситься до 14 століття. Тоді Віталь Дюфур, що став кардиналом Франції в 1313 році, написав знамениту книгу про медицину, в якій описав 40 достоїнств і чеснот цього напою, який здатний вилікувати багато захворювань, і особливо підкреслив, що арманьяк в помірних дозах здатний продовжити молодість і надовго зберегти ястності мислення.