Оприлюднено фото Гітлера в шортиках та панчохах

— 9 лютого 2012, 10:38

Згодом Гітлер заборонив використовувати цей знімок, зроблений його особистим фотографом Хейнріхом Хоффманом у 1920-х роках.

Про це пише The Sun.

Тоді фотограф знімав Гітлера в різних позах, аби той міг уявити, яким його бачить аудиторія німецьких громадян. Переглядаючи чорно-білі знімки, він вирішував, які жести, пози та вирази обличчя є вдалими, і їх варто використовувати під час промов.

Так на одному з фото Гітлер позує в військовому кашкеті, якого потім ніколи не вдягав. На інших – відпрацьовує активну жестикуляцію, нагадуючи при цьому, на думку авторів видання, актор Джона Траволту, який танцює диско в стрічці "Лихоманка суботнього вечора".

Подекуди комічні портрети фюрера, які збереглися, тепер вийшли окремою книжкою під назвою "Гітлер був моїм другом". Вони відкривають скрупульозність та марнославство "закулісного" процесу підготовки деспота до видовищних появ на публіці.

"Перед нами образ Гітлера практично в ролі блазня. Але ці фото показують, що він експериментував над своїм іміджем. У цьому сенсі він був дуже сучасним політиком", - каже історик Роджер Мурхаус, який написав вступ до книги.

Фотограф Хоффман, який помер у 1957-му році, мимохіть зіграв у житті Гітлера дуже важливу роль. Він познайомив його зі своєю асистенткою, яку звали її Єва Браун.

Реклама:

Головне сьогодні