Чоловік з гелікоптеру зняв неймовірне "небесне цунамі". Фото. Відео

— 9 лютого 2012, 13:51

На знімках, зроблених 5 лютого і викладених в Facebook, зображено узбережжя Панама-Сіті з багатоповерховими будинками, які стоять біля самої води, пише ТСН.

Незважаючи на хорошу погоду, хвиля специфічного туману "поглинає" висотки, а потім цей туман, більш схожий на хмари, розсіюється внизу біля берега.

Якщо з землі цей туман виглядає як звичайна низька хмарність, то з повітря видно, що тонкі хмари зависають над береговою лінією, як вода під час цунамі.

Фотографії були зроблені місцевим жителем Джеаром Хоттеєм, який заробляє на життя, катаючи туристів на вертольоті над містом і Мексиканською затокою.

За словами льотчика, такий туман над пляжами Панама-Сіті - не дуже велика рідкість, але тільки зараз він наважився знехтувати технікою безпеки і підняти гелікоптер в повітря, щоб сфотографувати "цунамі".

"Все відбувається дуже швидко. Спочатку над дахами багатоповерхівок з'являються пластівці туману, через 2-3 хвилини будівлі вже повністю затягує хвилею", - розповів він.

Пілот також розповів, що таке явище можна спостерігати в Панама-Сіті кілька разів на рік, і раніше він і команда воліли не ризикувати і не літати в тумані. Але цього разу вирішили спробувати.

Він також зазначив, що політ тривав недовго, і він ледве встиг посадити машину, як вертолітний майданчик теж затягнуло білою пеленою.

На думку експертів, "хмарне цунамі" у Панама-Сіті виникає через висотки, які стоять на березі.

"Повітря, яке йде з боку материка, стикається з перешкодою у вигляді висоток і змушене підніматися уздовж стін наверх. Там, на висоті близько 50 метрів, воно охолоджувався на пів градуса і над дахами утворювалися хмари", - додав експерт.

Реклама:

Головне сьогодні