Додаток для iPhone краде адресні книги користувачів

— 9 лютого 2012, 16:33

Програміст з Сінгапуру Арун Тампі виявив витік даних при використанні клієнта соціальної мережі Path для iOS - додаток зберігає на віддаленому сервері копію адресної книги користувача, пише Дзеркало тижня із посиланням на Lenta.ru.

Він повідомив, що копія контакт-листа відправляється на сервер творця програми кожного разу, коли користувач запускає Path на смартфоні або планшеті.

Співзасновник Path Дейв Морін в коментарях до посту Тампі підтвердив, що програма дійсно копіює адресну книгу і зберігає її на сервері Path.

За його словами, це робиться для того, щоб полегшити пошук у соцмережі друзів і знайомих. Він також підкреслив, що розробники програми ніколи не використовували і не збираються використовувати персональні дані клієнтів.

Морін заявив, що користувачі Android мають можливість "закрити" Path доступ до своєї адресної книги, і що користувачам iPhone і iPad така можливість буде надана в наступній версії клієнта, яка вийде найближчим часом.

Людям, які хочуть видалити свої дані з сервера, Морін запропонував написати лист і озвучити в ньому свою вимогу.

Практика збереження вмісту адресної книги на сервері програми стала предметом критики у користувачів і розробників. Вони відзначили, що творці програми не попередили власників iOS про таку функції.

Сервіс Path був запущений в 2010-ому році і в даний час налічує близько двох мільйонів користувачів. Він об'єднує в собі риси соцмережі, фотододатки і геолокаційні сервіси.

Реклама:

Головне сьогодні