У Facebook пропонують приймати європейських вболівальників безкоштовно

— 1 березня 2012, 12:42

За словами її учасників, група "Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine" є відповіддю на завищені ціни в більшості українських готелів на час проведення чемпіонату, повідомляє Радіо Свобода.

За одну добу до ініціативної групи в мережі доєдналося вже близько 130 людей.

Натхненник та організатор створення громадської ініціативи "Ласкаво просимо до України" депутат Харківської обласної ради Іван Варченко закликає українців не боятися запрошувати вболівальників до себе. І тим самим, покращувати імідж країни.

За його словами, ідея створення такої ініціативи виникла давно, але останнім і головним поштовхом стала заява операційного директора УЄФА Мартіна Каллена, який наголосив, що надто високі ціни деяких готелів шкодять іміджу України і відлякують гостей Євро.

На думку директора чемпіонату Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, громадська ініціатива безкоштовного проживання вболівальників масовою не стане. Тож, як сказав Маркіян Лубківський, ідея хоч і гарна, але ставиться він до неї доволі скептично.

"Я не дуже вірю, що ініціатива є реальною. Це красиво звучить, викликає позитивні емоції, а як це технічно виконати? Є багато питань організаційного плану. Як запропонувати своє помешкання, як переконатися, що та людина, яка приїде, залишить ваше помешкання з добрими намірами?" – запитує він.

Якщо ж громадська ініціатива безкоштовного проживання все ж досягне серйозних масштабів, то розміщення в українських готелях може подешевшати, очікує економіст Олександр Жолудь. Держава ж, зі свого боку, могла би певним чином, посприяти цьому, зауважив економіст.

Уряд Польщі, тим часом, уже зумів домовитися з власниками готелів. За висновками експертів, ціни на готелі в Україні наразі в кілька разів вищі, ніж на такі ж номери у Польщі.

Реклама:

Головне сьогодні