Тест

Британським учням початкової школи відмінили домашні завдання

Трапилось це після того, як батьки почали скаржитися, що на їх виконання іде увесь вільний час сім’ї, пише Газета.Ру з посиланням на Telegraph.

Згідно з чинним законодавством Великобританії, домашні завдання для дітей від 7 до 11 років повинні займати не менше півгодини в день. Але батьки скаржаться, що на виконання деяких вправ витрачається набагато більше часу. Якщо ж дітей декілька і всі вони навчаються в різних класах, домашня робота забирає вільний вечір у всієї родини.

Міністр освіти Майкл Гоув заявив, що тепер кожен вчитель буде сам визначати, скільки домашніх завдань дати своїм учням, не дотримуючись раніше встановлених правил. При цьому Гоув підкреслив, що домашні завдання залишаються важливою частиною шкільної освіти. Для середніх і старших класів такого послаблення вже не буде.

Деякі початкові школи вже відмовилися від традиційних домашніх завдань. У деяких регіонах країни, наприклад в графстві Кент, самостійна робота була замінена спеціальним клубом, в якому раз на тиждень всі учні роблять додаткові завдання.

Багато вчителів відзначають, що необхідність щодня виконувати домашню роботу викликає у маленької дитини стрес.

У початкових школах Хартфордшира під домашньою роботою для малюків маються на увазі прогулянки по сільській місцевості, настільні ігри та приготування їжі.

Прихильники скасування домашніх завдань вважають, що велику користь дитині принесе не виконання обов'язкових завдань, а сімейний перегляд пізнавальних фільмів або читання вголос.