Святкове ошуканство: телефонні шахраї активізувалися до 8-го березня

— 5 березня 2012, 11:21

Киянка, яка дивом не розпрощалася зі своїми грішми, звернулася до газети Сегодня.

"На мобілку ще вранці прийшло смс із номеру 068-172-22-73 з таким текстом: "Вітаємо. За акцією 8 березня ви стали власницею "Форд Фієста", - повідомила жінка на ім’я Марина Б.

За додатковою інформацією вона звернулася за вказаним в тексті телефоном. Там їй повідомили, що отримає виграну машину тоді, коли поповнить рахунок свого телефону на суму 2 тисячі гривень.

"Але треба не свій мобільний поповнити, а сказати ї код. Мовляв, так вони будуть упевнені, що я ту суму внесла. І купити картки, за умовами акції, треба було за годину", - розповіла киянка.

Уже в магазині ошукану "переможницю" зупинив охоронець, дружина якого вже потрапила на такий самий гачок, попрощавшись у результаті з грішми.

Заради експерименту співробітники редакції також зателефонували за вказаним номером. Оператор повідомила й їх про перемогу та запропонувала внести 2 тисячі. На запитання, де гарантії, що машину врешті таки віддадуть, оператор відказала: "Ну, це ж акція, не хочете, не беріть участь. Тоді вашу машину віддадуть іншому".

Інші види "передсвяткового" шахрайства – смс-повідомлення з пропозицією поповнивши свій рахунок, набрати певну комбінацію або ж переслати на певний номер код придбаної картки поповнення.

За "акцією до 8 березня", зробивши це, буцімто можна подвоїти суму на своєму мобільному тощо. Насправді ж жінки, які довірилися телефонним шахраям, просто перевели свої гроші на чужий рахунок.

"Частіше за все на псевдо акції купуються жінки та старі, бо погано розуміються в техніці. Раджу ігнорувати всі пропозиції, пов’язані зі вкладенням особистих коштів. Ну а раптом ви стали жертвою такого шахрайства – одразу ж звертайтеся до міліції", - прокоментував начальник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Ігор Міхалко.

Реклама:

Головне сьогодні