22-річна українська альпіністка загинула на Ельбрусі

— 5 березня 2012, 16:59

У групі альпіністів були мешканці Харкова та Дніпропетровська. Керівник експедиції – 22-річна альпіністка із Дніпропетровська Марія Хітрікова – загинула.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні".

"Під час спуску з Ельбрусу двоє недосвідчених альпіністів відстали, і керівник групи Маша Хітрікова затрималася, щоб провести їх, решта семеро благополучно спустилися", - розповів Геннадій Копійка, керівник Харківської обласної федерації альпінізму та скелелазіння.

Дістатися до застряглих на схилах Ельбрусу українців рятувальники змогли не відразу. В суботу на висоті 4100 м рятувальники знайшли одного з трійки заблукалих. Роман Куций розповів, що втратив з поля зору Марію Хітрікову і Дениса Лісова на висоті 4500 м.

У неділю стало відомо, що керівник експедиції – 22-річна альпіністка із Дніпропетровська Марія Хітрікова – загинула. Марія – наймолодша альпіністка Україні, вона підкорила дві гірські вершини висотою понад 8000 метрів. Її батько – керівник Дніпропетровської обласної федерації альпінізму Володимир Хітрік – брав участь в пошуковій операції.

Останній запис на сторінці дівчини "ВКонтакте" від 25 лютого: "Рррр .... ура))) на Ельбрус!))) ... Розтопіть, будь ласка, сніг до мого приїзду :)))"

Реклама:

Головне сьогодні