Західну Європу накрила зима: на дорогах хаос

— 6 березня 2012, 17:09

Через налипання снігу та шквалистий вітер понад 200 тисяч будинків залишаються без світла, на дорогах - багатокілометрові затори через численні ДТП, повідомляє СТБ.

За ніч стовпчики термометрів на півночі Франції впали до мінусових позначок. Пішов сильний сніг, який не припиняється досі. Подекуди замети досягають майже півметра.

Негода призвела до хаосу на дорогах. Так, під Ліллем затор розтягся на 60 кілометрів. "На дороги випала значна кількість снігу. Комунальні служби не завжди встигають його розчистити. Та й водії не очікували такої різкої зміни погоди. Як результат - велика кількість дрібних аварій і затори", - розповів представник дорожньої поліції Лілля.

Липкий важкий сніг призвів до масових обривів ліній електропередачі. 120 тис будинків у Франції залишилися без електрики. Така ж проблема виникла і на заході Бельгії. Там шквалистий вітер повалив десятки опор ЛЕП. 100 тис людей вже майже добу залишаються без світла.

Аварійні бригади працюють в екстреному режимі і обіцяють відновити енергопостачання вже за добу. Приблизно в цей же час, за прогнозами синоптиків, негода залишить Європу і знову потеплішає.

Українцям же очікувати весни найближчими днями не варто. В Україну повернулися морози, до вихідних в Гідрометцентрі прогнозують середню температуру повітря близько -15 ... -10 градусів вночі і -6... -1 градус вдень.

Реклама:

Головне сьогодні