Українки замінюють собі дітей ляльками-реборнами

— 7 березня 2012, 11:00

Як повідомляє ТСН, виготовлені в одному екземплярі такі ляльки коштують чималих грошей - ціна доходить і до 2 тисяч доларів.

Ляльки-реборн настільки схожі на живих малюків, що їх і справді складно відрізнити. У них згинаються ручки та ніжки, розчісується волоссячко, а одяг купується у справжніх дитячих магазинах.

Вітчизняна майстриня заходилася створювати прототипи живих дітей, коли їй дуже закортіло запам'ятати, як виглядає її донька маленькою. Усі заготовки - волосся, очі, вії та образи - вона купляє за кордоном. І тоді розмальовує.

"Все починається з вен, потім досягається колір шкіри, потім поступово кожен капіляр, почервоніння, плямочка", - розповідає майстриня Ольга Ордіна. Рукотворних блондинів та брюнетів можна купати та розчісувати, адже замість волосся для натуральності образу використовують особливий мохер.

І врешті, готову ляльку набивають спеціальними гранулятами.

"По 5 точкам розсипається вага для того, щоб руки, ноги, голова були важкими, береш в руки і було відчуття живого дитини", - пояснила Ордіна. Психолог Вікторія Корсун захоплення псевдо-дітьми називає нічим іншим, як даниною часу - віртуальне спілкування, віртуальні немовлята.

"Це - безпечна реальність, яка дозволяє втекти від реального життя, від тривог, від відповідальності", - зауважила вона. Однак дітям такі ляльки психолог не рекомендує, оскільки такий реалізм не розвиває.

Реклама:

Головне сьогодні