Гарна чи потворна: підлітки шукають відповідей в інтернеті

— 9 березня 2012, 11:47

Тинейджерки без страху розміщують своє відео на You Tube, питаючи : "Я гарна чи потворна?".

Як зазначив один із коментаторів, чи не краще було б їм замість цього погратися в ляльки, пише Time.

"Я просто хотіла зробити довільне відео, аби побачити, потворне воно чи ні, бо багато людей кличуть мене потворною, і я гадаю, що я страшна та жирна, але всі мої друзі, дівчата, вони кажуть "О, ти така гарна…" А я відказую - "Мовчіть, бо я некрасива", - поділилася дівчина, чий ролик набрав понад 4,5 мільйона переглядів.

Юна авторка отримала понад сто коментарів. Хтось запевнив дівчинку, що в неї нема підстав для хвилювань, і вона симпатична, а від когось вона дістала лише нецензурну лайку.

Невпевнені в собі, залежні від чужих оцінок дівчатка в інтернеті наражаються на небезпеку зустрічі з "сексуальними хижаками", каже дитячий психіатр Сюзан Ебботт.

"Не буде перебільшенням сказати, що чимало з цих дівчаток мають проблеми з почуттям власної гідності. Замість того, аби займатися… соціальним життям, навіть домашніми завданнями – вони зосереджуються на своїй зовнішності та на сприйнятті іншими їхньої зовнішності", - каже вона.

Розміщення роликів задля оцінки незнайомців можна порівняти з підлітковими розладами харчової поведінки, прагненням наносити собі порізи тощо, вважає медіа-дослідник, професор Емілі Заслоу.

На дівчаток тисне індустрія краси, телебачення говорить їм, що звичайна людина може стати зіркою, а перед очима в них приклад відомих людей, яких "відкрили" завдяки "вірусному" відео на You Tube.

У тому, що підлітки потребують чийогось схвалення, немає нічого нового. Адже часто тинейджери не можуть порозумітися зі своїми однолітками. Одначе критика та негатив, на який вони наражають себе в інтернеті, можуть заподіяти ще більшої шкоди, застерігає експерт.

Реклама:

Головне сьогодні