Тест

Блогер розповів, як обдурити сканер в американському аеропорті

Інженер Джонатан Корбетт виклав в інтернет відео, де пояснив, як проніс через сканер металеву коробочку, в якій запросто могла бути вибухівка.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Металевий предмет, який би змусив спрацювати сигнал тривоги в старої системи, нова просто "не помітила". Як пояснює Корбетт, якщо подібні об’єкти не знаходяться безпосередньо на тілі, то під час сканування вони просто зливаються з темним тлом на екрані.

Свій експеримент блогер провів у аеропорті Форт-Лодердейл Голлівуд та зняв прихованою камерою. Він проніс коробочку, поклавши її в спеціальну кишеню на своїй сорочці. Так само легко міг би вчинити й терорист, каже чоловік, а в коробочці могли б бути леза, вибухові речовини або ж кокаїн.

"Невже настільки легко можна обставити варту мільярд доларів систему роздягаючих сканерів TSA (Адміністрації транспортної безпеки)? Не можуть же в TSA бути настільки дурними? На жаль, так воно і є", - говорить Корбетт.

"Тепер, я певен, TSA звинуватить мене в пособництві терористам через те, що я оприлюднив це відео, проте малоймовірно, щоб терористи досі про це не здогадалися та замислили використати це проти нас", - додає він.

Програму роздягаючи сканерів, від якої вже вирішили відмовитися в Європі через побоювання, що рентгенівські промені можуть викликати рак, Корбетт оголошує "гігантським шахрайством".

TSA поки що не прокоментувало інтернет-сенсацію.