У "лісі самогубців" у Японії щороку гине по сотні людей. Фото. Відео

— 10 квітня 2012, 13:15

Деякі з них виявляють у гущавині лише за кілька років, пише The Daily Mail.

Чому так багато людей обирають саме це місце, щоб вкоротити собі віку, лишається загадкою.

Дослідженню страшного лісу геолог Азуса Найяно присвятив 30 років життя. Він каже, що особисто знайшов близько 100 мертвих тіл. Цій страшній темі присвячено документальний фільм "Aokigahara – Suicide forest", який можна переглянути на сайті YouTube.

Відео містить чимало моторошних кадрів. Найяно веде свою розповідь, "читаючи" по знаках, залишених на деревах, розпачливі історії людей, що прожили тут останні свої хвилини або ж таки схаменулися та не зробили фатального кроку.

На початку фільму камера захоплює автівку, покинуту на узліссі. На передньому сидінні лежить дорожня мапа. Найяно каже, машина стоїть тут уже кілька місяців, марно чекаючи на свого водія.

"Припускаю, що власник авта зайшов (до лісу) звідси і більше не вийшов", - говорить він.

Знімальна група проминає спеціально встановлений Асоціацією попередження суїцидів знак зі зверненням до можливих самогубців.

"Ваше життя – це цінний дарунок від ваших батьків. Будь ласка, подумайте про своїх батьків, братів, сестер та дітей. Не тримайте це у собі. Поговоріть про ваші негаразди", - написано на плакаті.

За словами Найяно, сьогоднішні самогубства в Японії вже не мають нічого спільного з ритуальними харакірі, що їх робили самураї в ім’я честі. Нині ж пояснення бажанню людей іти з життя слід шукати в соціальній ізоляції.

"Зараз ми можемо проживати своє життя, весь день не виходячи з онлайну. Одначе правда в тому, що нам досі потрібно бачити обличчя інших, їх справжні вирази, чути їхні голоси, аби ми сповна розуміли їхні емоції – щоб співіснувати", - каже він.

Крапку в фільмі ставить страшна знахідка – знімальна група натрапляє на людські рештки.

Реклама:

Головне сьогодні