У США шукають власника рекордного джекпоту

— 2 квітня 2012, 10:57

Організатори лотереї Mega Millions заявили, що три виграшних квитка з комбінацією 2, 4, 23, 38, 46 і додатковим "золотим м'ячем" номер 23 були куплені в штатах Меріленд, Канзас та Іллінойс, повідомляє Бі-бі-сі.

На момент початку розіграшу в 42 американських штатах було розпродано квитків на суму близько 1,5 мільярда доларів. У штатах Флорида, Алабама, Міссісіпі, Аляска, Гаваї, Вайомінг, Юта і Невада лотерея не розігрується.

Приз за кожним квитком до оподаткування складе близько 213 мільйонів доларів.

Переможці мають право отримати всю суму рівними платежами протягом 26 років, або меншу суму відразу.

Як повідомляють американські ЗМІ, в магазинах і кіосках, що торгують лотерейними квитками, шикувалися черги охочих спробувати щастя і стати володарями гігантського джекпота.

Джекпот був розіграний в п'ятницю. Як повідомлялось організатори, рекорд вдалося встановити, оскільки приз накопичувався з кінця січня.

До сих пір найбільший джекпот в світі становив 390 млн. доларів. Він був розіграний в 2007-ому році і розділений між двома переможцями.

Шанс стати власником заповітного номера оцінюється як 1:176 000 000: це в десятки разів менше, ніж ймовірність загинути від удару блискавки.

Реклама:

Головне сьогодні