В Україні можуть заборонити пропаганду гомосексуалізму

— 2 квітня 2012, 17:30

Законопроект проект Закону України "Про заборону спрямованої на дітей пропаганди гомосексуалізму" N10290 зареєстрований у Верховній Раді депутатом-регіоналом Вадимом Колесніченком.

У проекті закону визначається, що пропаганда гомосексуалізму – "це діяльність, яка має на меті та/чи виражається в умисному поширенні будь-якої позитивної інформації про гомосексуалізм, що може завдати шкоду фізичному та психічному здоров'ю дитини, її моральному та духовному розвитку, в тому числі, сформувати у неї хибні уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних відносин, а в майбутньому вплинути на її вибір соціальної орієнтації".

Пропонується заборонити у ЗМІ будь-яку популяризацію гомосексуальних відносин та гомосексуального способу життя.

Колісніченко також пропонує заборонити пропаганду гомосексуалізму через проведення мітингів, парадів, акцій, пікетів, демонстрацій та інших масових зібрань, "що має на меті та/чи виражається в умисному поширенні будь-якої позитивної інформації про гомосексуалізм, що може негативно вплинути на фізичне та психічне здоров'я, моральний та духовний розвиток дітей".

Пропагандою, яку потрібно заборонити на думку Колісніченко, є також "проведення навчальних уроків, тематичних бесід, інтерактивних ігор, виховних годин, факультативів" на тему гомосексуалізму.

Крім того, пропагандою нетрадиційної орієнтації є "донесення до дитини (дітей) як, окремого, так і в межах учбових заходів, інформаційного повідомлення про гомосексуалізм".

Водночас зазначається, що даний закон не спрямований на обмеження чи звуженя прав осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації, "а навпаки зосереджений на захисті дітей від пропаганди сексуальних нетрадиційних відносин".

Не вважається пропагандою гомосексуалізму "популяризація ідей толерантності по відношенню до осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації, а також проведення мітингів, демонстрацій та інших масових заходів за права осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації".

Нагадаємо, раніше у пропаганду гомосексуалізму заборонили у Санкт-Петербурзі.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні