В Нью-Йорку на місці веж-близнюків завершують будівництво нового хмарочосу. Фото

— 3 квітня 2012, 10:23

Роботи з будівництва будівлі, офіційно названої ВТЦ-1, почалися рівно шість років тому - у квітні 2006-го року, повідомляють Вести.ru.

104-поверхова башта свободи стане найвищою будівлею на території Західної півкулі і третім за висотою хмарочосом в світі. Її висота складе 1776 футів (541 метр), що символізує рік прийняття Декларації незалежності США.

Будівництво планують завершити у грудні 2012-го року. Відкриття хмарочоса заплановано на весну 2013-го року.

Вартість будівництва ВТЦ-1, за оцінками, складе не менше 3,8 мільярди доларів, що робить його найдорожчим будинком у світі.

ВТЦ-1 залишилося наростити всього кілька метрів, щоб стати найвищим хмарочосом в Нью-Йорку, випередивши навіть знаменитий Empire State Building, висота якого становить 443 метра.

За задумом міської влади і архітекторів, ВТЦ-1 повинен стати найбезпечнішим і найбільш надійним хмарочосом на планеті: фундамент споруди укріплений сталевими балками, а перші кілька поверхів представляють собою потужний залізобетонний "подіум" без вікон.

Контракт на оренду приміщень вже підписано з великим видавничим домом Condé Nast Publications. Крім того, відомо, що на 64-69 поверхах розташовуватиметься "Китайський центр", що займається розвитком ділових і культурних відносин між США і Китаєм.

Крім того, новий комплекс Всесвітнього торгового центру буде включати три інших висотних офісних будівлі, а також меморіал і музей, присвячені жертвам терактів 11 вересня.

Реклама:

Головне сьогодні