Над Стівеном Хокінгом провели експеримент

— 3 квітня 2012, 18:42

Це було зроблено в рамках експерименту, який мав на мені дозволити давно паралізованому доктору Хокінгу спілкуватися за допомогою думки, пише Inopressa з посиланням на The New York Times

Наразі Хокінг спілкується зі світом за допомогою пристрою, закріпленого на мімічному м'язі його щоки, що зберегла рухливість.

iBrain є одним з портативних нейронних пристроїв нового покоління, спрямованих на відстеження і діагностику таких станів, як апное під час сну, депресія і аутизм.

Пристрій привертає увагу як можлива ​​альтернатива дорогим лабораторіям, які використовують головні убори з гуми і пластика, обплутані десятками електродів.

Винайшли iBrain вчені під керівництвом Філіпа Лоу, 32-річного нейробіолога, який очолює компанію NeuroVigil

"IBrain може збирати дані в режимі реального часу, коли пацієнт знаходиться у власному ліжку, дивиться телевізор або робить що-небудь ще", - сказав Лоу.

Пристрій використовує єдиний канал, щоб вловлювати електричні сигнали мозку, які можуть змінюватися в залежності від видів діяльності і думок пацієнта або від патологій, які супроводжують розлади мозку.

Говорячи про експеримент з Хокінгом, Лоу сказав: "Ідея в тому, щоб побачити, чи може Стівен використовувати свій мозок для створення послідовної та повторюваної моделі, яку комп'ютер зможе переробити, скажімо, в слово або команду".

Вчені приїхали до Хокінга в Кембридж, забезпечили його пристроєм iBrain і попросили його уявити, що він стискає праву руку. Алгоритм під назвою Spears розшифрував думки Хокінга як сигнали. Тепер NeuroVigil має намір повторити досвід з великою кількістю пацієнтів з бічним аміотрофічним склерозом і з іншими нейродегенеративними захворюваннями.

NeuroVigil продовжить роботу з Хокінгом, щоб удосконалити свою технологію розшифровки сигналів його мозку.

"Я думаю, що поки що мій датчик на щоці працює швидше", ніж комп'ютерно-мозковий інтерфейс, повідомив Хокінг в посланні, надісланому електронною поштою його помічником. "Але якщо це зміниться, я скористаюся системою Філіпа Лоу", додав вчений.

Реклама:

Головне сьогодні