"Дитячі гроші" обростають скандалами. Відео

— 4 квітня 2012, 12:39

Проте не відомо, чи всі породіллі зможуть отримати ці гроші вчасно і без зволікань. Нині в Україні частішають скандали із виплатою так званих дитячих грошей, гарантована державою допомога обростає чергами та паперовою тяганиною, повідомляє ТСН.

Так, однорічному киянину Святославу державну допомогу виплатили із запізненям у сім місяців, та й то - після скандалу в пресі. Його мама-журналістка показує фото сина на мобільному, і водночас фотокопію листа, яким соціальна районна служба відмовила їй у гарантованій кожній мамі України виплаті.

"Їх аргументація була смішна. Відмовили у виплаті на підставі, що вони не змогли встановити факт проживання сім'ї та соціально побутових-умов", - розповіла мама Світлана Крюкова.

Торік сотні молодих сімей отримали дитячі гроші із затримкою. Нині Міністерство соціальної політики запевняє, що жодних обмежень і затримок із цими виплатами не могло бути.

Згідно неофіційної інформації, яку повідомили Крюковій, із виплатою зволікають здебільшого матеріально забезпеченим.

У Міністерстві соціальної політики саме розробляють стандарти, як урізати пільги заможним українцям. Нині серед породіль вже ширяться чутки і страхи, що їх замучать перевірками. Тим не менш державні чиновники запевняють, що породіллям наразі нічого боятись, виплати при народженні гарантовані всім.

"Цей вид виплат зараз ніяк не привязаний до доходів родини навіть по переліку документів. Кожна громадянка має право на ці виплати", - підкреслив керівник прес-служби Міністерства соцполітики Михайло Кухар.

Реклама:

Головне сьогодні