У Китаї почали називати дітей іменами виноробних господарств

— 4 квітня 2012, 14:49

Як повідомляє національне агентство статистики Китаю, китайські батьки стали давати своїм новонародженим дітям імена французьких виноробень.

Так, в 2011-ому році в Китаї народилося 189 Лафітів (Lafite), 63 Латура (Latour), 17 Марго (Margaux) і 2 О-Бріоні (Haut-Brion).

Цікаво, що імена великих бордоських шато в Китаї не поділяються за статевими ознаками - такими іменами називають як хлопчиків, так і дівчаток, повідомляє Whywhywine.

При цьому, такими "винними" іменами називають дітей в сім'ях з середнім та низьким рівнем статку. В основному це робиться для того, щоб привернути до себе увагу своїх заможних родичів.

Справа в тому, що в Китаї є традиція робити дорогі подарунки батькам новонародженого. Називаючи дитину на честь Шато, батьки сподіваються отримати в подарунок вино співзвучне імені дитини, щоб продати його згодом і тим самим підвищити рівень добробуту сім'ї.

Поки жодного "Лафіта" не з'явилось в заможних сім'ях, а якщо мода називати дітей іменами Шато набере популярність, можливо й багаті батьки обиратимуть між "Бокіном" й "Латуром", а можливо й "Петрюсом".

Реклама:

Головне сьогодні