Німці переходять на електронні книги

— 5 квітня 2012, 13:39

Так, дві третини читачів електронного варіанту торік придбали хоча б одну електронну книжку. Решта (9%) користувалися безкоштовними електронними виданнями, пише Deutsche Welle.

У середньому німецькі "споживачі" електронних книжок витрачали на них за підсумками 2011-го року близько 57 євро. Реальною ціною книжкової одиниці в електронному вигляді вважають 15,84 євро.

Натомість тих, хто не читав електронних книжок, минулого року відлякувала насамперед висока ціна.

Проте електронні книжки не завжди треба купувати. Крім доступних безкоштовних, існує й можливість завантажити електронну версію необхідної книги просто з бібліотеки. Вже сьогодні більшість німецьких бібліотек надають таку послугу, при чому не лише великі міські, але й чимало провінційних.

За статистикою, торік у кельнській бібліотеці було "взято напрокат" 60 тисяч електронних книжок - удвічі більше, ніж роком раніше. Читати її можна доки чинним є абонемент на цю книгу. Незабаром у деяких бібліотеках можна буде "позичити" не лише електронний текст, але й сам пристрій.

Утім, ті, хто надає перевагу паперовим варіантам, керуються практичними міркуваннями: вони люблять тримати друковане видання у руках, мати можливість поставити видання у палітурці на полицю. До того ж звичайна книга не боїться піску на пляжі.

Дослідження університету Гамбурга виявило й такі тенденції: покупці електронних книжок планують додаткові придбання у майбутньому. Ті ж, хто ними не користуються, не збираються купувати електронні книги й у найближчій перспективі.

Реклама:

Головне сьогодні