Учені виявили життя в метеоритах із Марсу

— 28 травня 2012, 12:00

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на Science.

Астрономи дослідили 11 метеоритів, які потрапили на Землю з поверхні Марсу. Вік найдавніших із них сягав 4,2 мільярду років, а "найсвіжіших" – близько 190 мільйонів.

Всередині астероїдів астрономи виявили сліди органічних речовин. Деякі їхні фрагменти містили молекули вуглеводнів.

Як переконана група дослідників з Інституту науки Карнегі в Вашингтоні під керівництвом Ендрю Стіла, знайдені речовини утворилися в результаті активності надр Марсу. За однією з теорій, ці метеорити "народилися" поблизу жерл вулканів червоної планети.

Щоправда, скептики стверджують, що органічні сполуки потрапили на поверхню метеоритів або коли вони вже знаходилися на Землі, або коли рухалися космосом.

ВІДЕО ДНЯ

Команда ж Стіла запевняє, що це малоймовірно, адже під час обстеження інопланетних об’єктів не було знайдено речовини земного походження – дибензотіофену, яку можна виявити в більшості метеоритів, що впали на нашу планету.

Американські астрономи прийшли до висновку, що на Марсі, як і на Землі, відбувався процес накопичення первинної органіки або "часточок життя". Вчені не виключають того, що ці процеси на Землі та на Марсі могли відбуватися за схожими сценаріями.

Реклама:

Головне сьогодні