Абітурієнтів пускатимуть на тести через металошукачі

— 7 травня 2012, 16:52

Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості знань Ірина Зайцева, яку цитують Коментарі.

За її словами, багато пунктів буде обладнано рамками металошукача, і прохід через таку рамку буде обов´язковим - за умови присутності співробітника правоохоронних органів.

При цьому вона зазначила, що спочатку випускникам запропонують самостійно здати мобільні телефони та інші пристрої, заборонені на тестуванні. У разі їх виявлення, такі пристрої будуть вилучені. Якщо ж їх знайдуть уже в процесі ЗНО, то випускник буде видалений з приміщення, а робота анульована.

Також вона підкреслила, що вже більше 20% пунктів тестування обладнані системами відеоспостереження, або ж з адміністрацією пунктів є домовленості про обладнання засобами контролю, зокрема металорамками і металодетекторами. Крім того, за словами Зайцевої, діятимуть декілька мобільних груп з необхідним обладнанням.

Такі нововведення будуть задіяні у всіх регіонах України, але, звісно, найбільше таких пристроїв буде встановлено у Києві.

Нагадаємо, у зв´язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, перенесено терміни проходження ЗНО. Незалежне тестування розпочнеться вже 15 травня з хімії і закінчиться 7 червня тестом з біології.

Реклама:

Головне сьогодні