Шахам, хореографії та іноземним мовам навчатимуть з дитячого садка

— 7 травня 2012, 17:03

Так, 4 травня під головуванням міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося засідання колегії Міносвіти, під час якого і була схвалена нова редакція базового компонента дошкільної освіти, повідомляє Дело.

За словами начальника відділу дошкільної освіти міністерства Тамари Панасюк, законом "Про дошкільну освіту" встановлено, що зміст дошкільної освіти визначається освітнім стандартом - базовим компонентом дошкільної освіти.

Він передбачає вимоги до рівня розвиненості, вихованості та навченості дитини 6 (7) років перед вступом до школи, що підлягають перегляду та приведення до сучасного стану не рідше 1 разу на 10 років.
Попередній варіант базового компонента було прийнято ще в 1998-ому році.

Міносвіти заявляє, що вперше в новому варіанті базового компонента запропоновано вивчення української мови як державної в дошкільних навчальних закладах національних спільнот на рівні вільного спілкування з іншими дітьми та дорослими, виховання інтересу і позитивного ставлення до української мови.

Крім того, вперше в змісті базового компонента дошкільної освіти представлена ​​варіативна частина з освітніми лініями "Комп'ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" та інші.
Нагадаємо, у вересні 2010-го року Кабінет міністрів затвердив концепцію державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року.

Кабмін має намір виділити понад 5 млрд. гривень на розвиток дошкільної освіти до 2017 року.

Реклама:

Головне сьогодні