Українців в інтернеті найбільше цікавить розважальне відео

— 1 червня 2012, 14:48

Інтернет-користувачі частіше за все переглядають в інтернеті розважальне відео.

47% опитаних надали перевагу цьому типу відео, відповідаючи на запитання "Яке відео в інтернеті ви дивитеся найчастіше?" онлайн-опитування компанії iVOX для "Телекритики".

Другим за популярністю є пізнавальне відео (23%), майже такий же інтерес привертає до себе новинне відео (22%).

Освітнє відео (відеоуроки, майстер-класи тощо) привертає до себе увагу рідше за інші відеоматеріали (5%).

Прихильність до того чи іншого типу відео залежить від віку користувачів. Розважальне відео цікавить молодь 16-29 років більше за середній показник (майже 60%).

А для інтернет-користувачів віком 45-59 років найбільший інтерес являють собою пізнавальні матеріали, а новинне відео є більше цікавим за розважальне.

Новинне відео більш популярне на заході країни і в невеликих містах, тоді як на сході частіше (у порівнянні із заходом) дивляться розважальне відео.

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися там.

Раніше "Телекритика" та iVOX встановили, зокрема, що 30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті.

Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX наприкінці квітня 2012 року. Вибірка - 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

Реклама:

Головне сьогодні