Китаянку, вагітну "забороненим" другим дитям, змусили до аборту на 7-му місяці

— 15 червня 2012, 14:27

Шквал обурення в ЗМІ викликали фото та відео жінки на лікарняному ліжку поряд із її скривавленим мертвим дитям, які потрапили в інтернет

Про це пише Gazeta.ua із посиланням на AFP.

За офіційною версією, Фен погодилася на переривання вагітності, оскільки в неї вже є донька, і за законом вона не має права на другу дитину.

За словами ж чоловіка пацієнтки, представники установи, що займається плануванням сім’ї примусово завезли Фен до лікарні. Жінку побили й утримували там до проведення процедури, не пускаючи до неї рідних

Про це пише Belle News із посиланням на Xinhua.

Як розповіла журналістам Фен, їй зробили ін’єкцію, і за 36 годин її дитина народилася мертва.

"Випадок Фен Цзянмей демонструє, як "Політика однієї дитини" щодня продовжує санкціонувати насильство щодо жінок", - заявив представник організації All Girls Allowed.

Як стверджують активісти, Фен примусили позбутися ненародженої дитини, бо жінка просто не змогла заплатити за неї штраф у розмірі приблизно 6,5 тисяч доларів.

Переривання вагітності після 6 місяців у Китаї офіційно заборонене. Триває розслідування, і троє посадовців відсторонені від виконання обов’язків.

Наприкінці травня стало відомо, що на одне китайське подружжя за народження другої дитини і порушення державної політики "Одна сім'я - одна дитина" наклали штраф у розмірі 205 тисяч доларів (1,3 мільйона юанів).

Рекордно суворе покарання за порушення державної політики народжуваності спіткало сімейну пару в місті Жуйань провінції Чжецзян на сході КНР, повідомляла ТСН.

Успішні підприємці, які володіють цілою низкою компаній, маючи сина 1995 року народження, в лютому цього року стали батьками ще й дівчинки.

За чинними нормами, штраф за народження другої дитини обчислюється в розмірі від 4-х до 8-ми середніх річних доходів жителів регіону, де відбувається порушення. Місто Жуйань, яке належить до округу Веньчжоу, вважається одним із найбагатших у Китаї, тож його мешканцям доводиться платити більше за порушення чинних правил.

Політика "Одна сім'я - одна дитина" реалізується в КНР із 1980-х років для контролю приросту населення країни. Попри труднощі в демографічній ситуації і стрімке старіння населення влада поки не відмовляється від чинної демографічної політики.

Реклама:

Головне сьогодні