Тест

Facebook дозволить реєструватися дітям до 13 років

Про це повідомляють джерела газети Wall Street Journal, які цитує Бі-бі-сі.

Найбільша соціальна мережа розробляє технологію прив'язки облікових записів дітей до акаунтів їх батьків. Батькам може бути дозволено контролювати, кого їхні діти додають собі в друзі.

Наразі реєстрація дітей, яким ще не виповнилося 13 років, заборонена. На Facebook зареєстровано 900 мільйонів користувачів, і дозвіл на реєстрацію дітям до 13 років може істотно підвищити цю цифру.

Прес-секретар Facebook відмовилася коментувати цю новину, але повідомила, що компанія постійно працює над впровадженням нових технологій. Вона також додала, що безпека дітей завжди мала для компанії величезну важливість.

"Надходило багато повідомлень про те, як складно контролювати дотримання вікових обмежень в інтернеті, особливо коли це стосується батьків, які бажають, щоб їхні діти мали доступ до онлайн інформації та ресурсів, - йдеться в заяві Facebook. - Ми продовжуємо вести діалог із співвласниками компанії, контролюючими органами та іншими зацікавленими сторонами про те, як допомогти батькам убезпечити своїх дітей в світі інтернету".

Одними з головних причин, за якими діти до 13 років не можуть зареєструватися на Facebook, є знущання однолітків, дитяча порнографія і тролінг.

Але багато аналітиків цікавляться, чи вирішує проблему проста заборона на реєстрацію для дітей. Згідно з опитуваннями, діти, яким ще немає 13, все одно користуються Facebook, завищуючи свій вік при реєстрації. І, схоже, часто батьки про це знають.

У недавньому дослідженні, проведеному в США, було встановлено, що 72% батьків, які повідомили про те, що їхня дитина зареєстрована на Facebook, знали, що вона зробила це до досягнення 13 років.

У травні 2011-го року в звіті Союзу споживачів США повідомлялося, що з 20 мільйонів активних користувачів Facebook 7,5 млн. були молодше 13 років, і більше п'яти мільйонів були молодше 10 років.

Компанія McAfee, що займається безпекою в інтернеті, провела в 2010 році дослідження, яке виявило, що 37% дітей у віці від 10 до 12 років користувалися соціальними мережами.

У компанії Facebook знають, що дітям, яким немає 13 років, вдається зареєструватися, і пропонують батькам відвідати сторінку, з якої вони можуть дізнатися, яку пораду дати дітям про безпеку в інтернеті.

У травні газета Sunday Times процитувала відповідального за стратегію компанії у Великобританії Саймона Мілнера, який заявив, що соціальна мережа готується до зміни своєї політики щодо можливості реєстрації на сайті юних користувачів.