У Євросоюзі вступають нові правила маркування органічних вин

5
6 червня 2012

Європейські винороби відстояли право маркувати свої вина як органічні - "organic wine" або "vin biologique". Новий варіант маркування вводиться замість старого - "wine issued from organic grapes" ("вино, отримане з органічної винограду").

Подібні зміни в формулюванні органічної продукції пов'язані з виходом нового документа уряду Євросоюзу, який регулює не тільки правила вирощування винограду, а й виробничі процеси на виноробні.

До появи цього документа в нормативах ЄС не було чіткого визначення "органічного вина" - "органічним" міг бути тільки виноград. У нових правилах воно присутнє і припускає наявність сірки менше на 30-50%, ніж в "традиційних" винах, а також відсутність добавок, таких як сорбінова кислота, і певні методи контролю виробництва.

Подібних змін винороби, які практикують органічний спосіб вирощування сільгосппродукції, домагалися більше 10 років. Нові правила маркування органічних вин вступають в силу з 1 серпня 2012 року.



powered by lun.ua