Велика китайська стіна збільшилася в 2,5 рази

— 7 червня 2012, 10:45

Вони заново виміряли довжину Великої китайської стіни і виявили, що вона довша, ніж усі думали,пишуть Вести.ru.

Велика китайська стіна є найбільшим архітектурним пам'ятником, коли-небудь створеним людиною. З китайської мови її назва дослівно переводиться як "Стіна довжиною в 10 000 лі".

Будівництво грандіозної споруди почалося в III столітті до нашої ери і тривало аж до середини XVII століття. Велика китайська стіна була зведена для захисту північних рубежів Китаю.

До недавнього часу протяжність споруди вважалася рівною 8850 кілометрів. Історики і археологи вирішили перевірити справедливість цих підрахунків ще в 2007 році, почавши заново вимірювати масштаби найбільшого пам'ятника архітектури в історії людства.

Збір та обробка даних зайняли більше п'яти років. Оприлюднивши в 2009 році попередні дані дослідження, вчені заявили, що довжина Великої китайської стіни трохи не досягає 9000 кілометрів. Остаточна ж цифра, яка відтепер вважається офіційною, вразила всіх: справжня довжина споруди майже в три рази перевищила початкову цифру.

Довжина пам'ятника архітектури становить 21 196 кілометрів. Журналісти не пояснюють, яким чином ученим вдалося так серйозно помилитися під час початкових підрахунків. Попередні дані про довжину Великої китайської стіни грунтувалися, в основному, на історичних джерелах. На даний момент в первозданному вигляді збереглося лише 8,2% пам'ятника.

Реклама:

Головне сьогодні