У Франції прийнято новий закон, щодо маркування вин

— 7 червня 2012, 15:04

Однією з головних змін стане можливість вказувати на етикетці сорти винограду, дозволених до вирощування у кожному конкретному апеласьоні.

Крім того, визначено мінімальний вміст одного сорту у вині - 85%, для того, щоб оголосити вино моносортовим, повідомляє vinum.ru.

Іншою важливою зміною стало те, що термін "méthode ancestrale", який раніше застосовувався для позначення традиційного "шампанського" методу, зможуть використовувати всі виробники ігристого вина у Франції, в той час як раніше цим правом користувалися виключно вина AOC з Шампані.

Влада Франції пояснює це тим, що раніше законодавчої бази під цим обмеженням не існувало, і зараз зовсім зняла цю заборону.

Також, на законодавчому рівні роз'яснено термін "бутильоване вино в виноробному господарстві" (mise en bouteille à la propriété): тепер кооперативи зможуть використовувати його, тільки якщо вино було бутильоване саме на тій самій виноробні, де і було виготовлено.

Ще одна зміна торкнулася нормативів, які регулюють виробництво рожевого вина: робити його методом ассамбляжу червоного і білого з липня стане неможливо. Виняток становитимуть лише ігристі вина

Реклама:

Головне сьогодні