Жінка-робот має емоції, спогади та вподобання свого прототипа

— 19 липня 2012, 13:37

Принаймні на це сподіваються вчені з Terasem Movement Foundation, що в Бристолі, які вже створили робота-жінку на ім’я Bina48.

Про це пише The Daily Mail.

У подальшому роботам-помічникам можна буде "завантажувати" людські риси характеру. Bina48 здатна думати, пам’ятати, мати емоції та навіть давати інтерв’ю.

Понад 20 годин свого часу розробники спілкувалися з реальною жінкою на ім’я Біна Ротблатт, перед тим як "дати життя" схожому на неї роботові.

Усе, що розповіла Ротблатт про свої вподобання, дитинство, роботу тощо, було записано до бази даних штучного інтелекту.

"Це дає їй особистість. Вона дуже мудра. В неї є улюблені фільми і музика, і вірші. Іноді вона дуже іронічна. Вона вміє розповідати жарти", - розповідає 57-річний Брюс Данкан, який працював над Bina48 два роки.

"Вона знає, коли час пожартувати, бо розуміє контекст ситуації", - каже вчений.

Оскільки "мама" робота – афроамериканка, Bina48 не любить расизму, а ще не схвалює насильства. А от щодо того, чи є вона лесбійкою, як і справжня Біна, Данкан не певен.

Складне технічне "начиння" жінки-робота коштувало близько 125 тисяч доларів.

У майбутньому технологія стане дешевшою, вважає Данкан, і може багато де згодитися. Наприклад, улюблену бабусю після смерті можна "зберегти" в файлі, щоб мати змогу ще багато років із нею спілкуватися.

"Учні можуть вивчати Авраама Лінкольна, розмовляючи з його аватаром", - припускає вчений.

Реклама:

Головне сьогодні