2-річна дівчинка вразила всіх грою на фортепіано лише після 8 занять. Відео

— 19 липня 2012, 17:17

Маленька Лавінія Рамірес вражає експертів та слухачів своєю грою на фортепіано та здібностями до музики. У два роки вона вже зіграла свій перший фортепіанний концерт, хоча почала вчитися грати лише за 6 тижнів до того, пише DailyMail.

Нині Лавінії виповнилося 3 роки, однак ще раніше її перше публічне виконання на фортепіано вразило фахівців. Тоді 2-річна дівчинка виступила перед 200 слухачами в залі церкви на околиці англійського міста Плімут, відвідавши до того лише 8 занять.

Лавінія була серед 21 студента, які грали на концерті у церкві Дерріфорд. Після того виступу Лавінія отримала прізвисько "Маленька міс Моцарт" (хоча Моцарту, як вважають, було майже 4 роки, коли він вперше почав грати на клавікорді).

Жоден із батьків Лавінії не грає на інструменті, а вона зацікавилася музикою після отримання іграшкового піаніно на Різдво.

ВІДЕО ДНЯ

Руки Лавінії такі маленькі, що пальці ледь охоплюють більш ніж декілька клавіш одночасно. Вона сідає на високий стілець і концентрує всю свою увагу, щоб грати, не дивлячись на клавіші.

Так, вона майже ідеально виконала пісню "У Мері було ягнятко" на підсумковому концерті в музичній школі. І Лавінію (Lavinia Ramirez) назвали маленьким маестро та наймолодшою зіркою фортепіанної гри Великобританії.

Її вчитель Матей Лехокі (Matej Lehocky) сказав, що талант Лавінії був "дивовижним" як для такої малої дитини, а її здібності – "видатні".

"Грати в її віці – це щось незвичайне, щось особливе", - заявив він.

"Зазвичай такі маленькі діти не можуть контролювати себе і робити те, що їм говорять. Як правило, вони просто пробігають очима ключі і починають нудьгувати", - зазначив учитель.

Сам Лехокі навчився грати, коли йому було 4 роки. Здобув освіту у престижній Празькій музичній консерваторії. Навчати Лавінію він погодився тому, що вона була винятково яскравою і виявляла зацікавленість у навчанні.

Маленька піаністка любить слухати класичну музику, а іноді й просить вчителя зіграти для неї. "Кармен" Жоржа Бізе – її улюблений твір.

Лехокі зізнається, що Лавінія настільки зріла для свого віку, що він забуває, що перед ним 2-річна дитина. За його словами, дівчинка поводиться так, ніби їй 5 чи 6 років.

"Вона насправді тільки дитина, тому, звісно, бувають моменти, коли вона відволікається. Але те, що вона має, – це щось виняткове. Координація її очей та рук чудова", - каже Лехокі.

"Вона може зіграти "У старого Макдональда була ферма", використовуючи обидві руки одночасно. Я думаю, що за близько вісім місяців вона зможе скласти іспит у перший клас. Я не можу пригадати нікого, хто робив це у віці до трьох років", - казав він.

Фото SWNS.COM з Dailymail

Мати дівчинки Дженні Рамірес, яка має ще 9-місячну донечку Флорель, зізнається: "Я не знаю, чому Лавінія така розумна, – вона розумніша за мене".

"Ще до того, які їй виповнилося два, вона могла писати літери та цифри й розпізнавала їх у книгах. Якось вона сказала мені, що таке трапеція… Вона була за іграшковим фортепіано весь час, тому ми спитали її, чи хоче вона вчитися, – і вона сказала, що буде", - згадує мати.

Дженні Рамірес та її чоловік Ян, які працюють менеджерами у супермаркеті Tesco біля свого будинку в Айвібрідж, графство Девон, купили донці піаніно, коли зрозуміли, що в неї є спрага вчитися.

"Іноді вона може грати цілий день, іноді вона може тиждень не грати. Ми даємо її вирішити. Що стосується майбутнього, ми не будемо підштовхувати її. Ми просто хочемо, щоб її вміння розвивалися природним чином", - каже мати Лавінії.

Фото з Nydailynews

Головний екзаменатор Асоціативної ради Королівської школи музики Джон Холмс (John Holmes), побачивши відеозапис гри Лавінії, сказав, що вона показала "вражаючий потенціал своїх навичок гри на фортепіано і зробила значний прогрес за перші два місяці (навчання)".

А головний експерт із музики у лондонському Трініті-коледжі Ніколас Кейворс (Nicholas Keyworth) сказав: "Найголовніше, що вона відкриває радість музикування та навчання стількох багатьох навичок, які допомагають у її особистісному розвитку. Це чудова історія, яка стимулюватиме учнів будь-якого віку".

Реклама:

Головне сьогодні