Вступники вже почали штурмувати вузи

— 2 липня 2012, 10:23

Цього року було внесено кілька змін до порядку вступу до вищих навчальних закладів.

Так, для здобуття освіти на рівні бакалавра допускаються до участі у конкурсному відборі ті вступники, які подають сертифікати зовнішнього оцінювання з балами не нижче 124 по непрофільних предметах та не менше 140 - з профільного.

Вступники можуть подавати документи як особисто, так і в електронній формі до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей), нагадує Укрінформ.

Однак, цьогоріч приймальні комісії зобов'язані фіксувати факт подання кожної заяви у паперовому вигляді в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБПО).

[L]Раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що з керівниками вишів, які порушуватимуть державні умови прийому до вищих навчальних закладів, розриватимуться контракти.

Так, прийом документів від осіб, які складатимуть вступні іспити до вишів, закінчиться 20 липня, а вступні екзамени проводитимуться з 21 по 31 липня. Прийом заяв від абітурієнтів, які мають проходити творчі конкурси (журналісти, актори, режисери, художні напрями) здійснюватиметься упродовж 16 днів - з 2 по 17 липня, а самі творчі конкурси, які проводитимуться у декілька сесій - з 10 до 31 липня.

Рейтингові списки у всіх ВНЗ мають бути оприлюднені не пізніше 12-ї години 1 серпня, а зарахування до вишів на денну форму навчання за державним замовленням - до 11 серпня, відповідно за контрактом - до 25 серпня. Встановлено 3 етапи зарахування після оприлюднення рейтингових списків: перша хвиля - 4 дні на подання документів, 2-3 хвиля - по 3 дні.

З 2 липня у Міністерстві починає працювати оперативний штаб "Вступна кампанія 2012 року". Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечено оперативне реагування на їх звернення з питань вступної кампанії.

Консультаційні телефони штабу: з питань вступу до ВНЗ - (044)486-78-48, до професійно-технічних навчальних закладів - (044)279-16-56.

Реклама:

Головне сьогодні