Буревії охопили 9 американських Штатів. Є жертви. Фото

— 2 липня 2012, 10:32

Від буревіїв найбільше потерпіли передмістя Вашингтона – Меріленд і частина Вірджинії. Мільйони людей опинилися без електрики якраз під час 40-градусної спеки, пише Радіо Свобода.

Щонайменше 25 осіб, за попередніми підрахунками, стали жертвами буревіїв. Смерчі з коренем виривали дерева і жбурляли їх на високовольтні вежі, на автівки, на житлові будинки, зриваючи дахи. Зруйновано деякі ділянки автострад і залізничних колій.

Стихійне лихо охопило зокрема такі штати, як Нью-Йорк, Тенессі, Меріленд, Вірджинія – загалом 9 штатів. Найбільших руйнувань зазнали передмістя Вашингтона – Меріленд і північна частина Вірджинії. Мешканці опинилися без електрики, а значить – без вентиляторів, кондиціонерів, працюючих холодильників.

Нещастя поглиблює страшна спека, температура повітря піднялася до позначки 41 градус за Цельсієм. Люди шукають порятунку у торговельних центрах та в кінотеатрах, де є електрика від бензинових генераторів.

У суботу понад три мільйони мешканців опинилися без електрики. Проблема в тому, що спека не спадає, а відновлення енергопостачання, як стверджують електричні компанії, забере не менше тижня.

"Ви можете провести лінію від Денвера (Колорадо) крізь Сент-Луіс до Вашингтона, і в усіх цих районах температура вище 40 градусів", – каже Деніел Портер, метеоролог Національної погодної служби.

Водночас у Колорадо триває боротьба з лісовою пожежею колосального масштабу. Попри спеку, там цілодобово працюють пожежні бригади. Їм допомагають колеги з інших штатів. Пожежа поступово відступає, однак вона вже встигла поглинути 17 тисяч акрів лісу. Від вогню вдалося врятувати 80 відсотків житлових будинків, але 300 дощенту згоріло. Два мешканці загинули.

Усі фото АР і Reuters

Реклама:

Головне сьогодні