У віденському університеті дівчата матимуть "фору" при вступі

— 26 липня 2012, 17:01

Такий досвід є унікальним у Європі, хоча сама проблема нижчих балів на вступних іспитах у жіноцтва студентського віку унікальною не є.

Дехто пояснює це тим, що ще зі шкільного віку хлопці в Австрії мають більший доступ до наукових предметів, відвідують гімназію, пише "Німецька хвиля"

Головною метою нововведення є зрівнювання кількість студенток зі студентами, оскільки досі жінки отримували нижчий бал на вступних іспитах. Як наслідок, було більше студентів юнаків.

"Гадаю, що такої різниці робити не варто. Місце має отримати той, хто набрав найвищий бал", - каже Беттіна, яка саме прийшла складати вступний іспит.

Натомість віце-декан університету Карін Гутієррез-Лобос такий підхід захищає. За її словами, досі кількісна прірва між студентами та студентками була відчутною, й університету нерідко "перепадало за це на горіхи" у вигляді критики в суспільстві.

Цього року результат має бути іншим. Одначе його вже готові оскаржувати.

Так, професор права з Граца Йозеф Марко подає з цього приводу позов до Європейського суду.

"Проблема тут у нерівності оцінювання, - стверджує він. Усі результати тестів розділять на дві групи, де жіноча отримає додаткові бали лише тому, що вони жінки. Це скидається на дискримінацію за гендерною ознакою", - переконаний Марко.

Реклама:

Головне сьогодні